Nyitókép: Készítette: Frankie Fouganthin - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39473077

Bizarr módszerrel csalogatta a lelövendő védett madarakat

Infostart
2023. szeptember 11. 13:06
Ostoros külterületén sajátos módszerrel vadászott egy idősebb külföldi férfi. Fenyőrigókat akart enni vacsorára, nem sikerült neki.

Egy külföldi férfi kistestű madarakra, egészen pontosan védett fenyőrigókra vadászott Heves megyében - írja a heol.hu.

A nyomozás adatai szerint tavaly október 31-én kora reggel a terepjárójával ment ki az ostorosi szőlőbe. Sörétes puskát és hangszórót is vitt magával.

A vádlott a falutól nem messze fekvő szőlőültetvény mellett állt meg,

a madárdalt játszó hangszórókat kiakasztotta egy fára,

a jármű ablakait letakarta a kabátokkal, ő maga pedig a vezetőülésen foglalt lőállást. Így sikerült 6 lövésből 4 állatot elejtenie.

Pechjére a puska dörrenéseit meghallotta egy közelben tartózkodó hivatásos vadász, aki ráadásul azt is tapasztalta, hogy a zajra egy egész őzcsapat menekült ki rémülten a szőlők közül. A helyszínre ment, és tetten érte a vadorzót, majd kihívta a rendőrséget.

A fenyőrigó védett állatnak minősül, az értéke egyedenként 25 ezer forint. A védett állatokról a napokban írtunk.

Az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével, természetkárosítás bűntettével és lopás vétségének kísérletével vádolja a férfit. Azt indítványozták, hogy a bíróság ítélje őt két év, próbaidőre felfüggesztett börtönre, továbbá – a tőle lefoglalt bűnjelek elkobzása mellett – kötelezze mintegy negyedmillió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Fotó: Frankie Fouganthin.