Nyitókép: Balogh Zoltán

Meglepetést ígérnek a Teréz körúti robbantó ügyében

Infostart
2018. szeptember 19. 12:09
Az első fokon bűnösnek talált férfi és az apja abban bízik, hogy a másodfokon eljáró bírói tanács ártatlannak találja majd a robbantót.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a múlt héten a Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantással vádolt férfit, aki leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A férfi apja azt mondta, hogy fia "nem repesett éppen az örömtől, amikor megtudta, hogy bűnösnek találták, de igazság szerint számolt ezzel a lehetőséggel. Pontosan tudta, hogy ez a mostani tárgyalássorozat egy színjáték, ezért nem is vett régóta benne részt, elnémult. Nem véletlen, hogy a tárgyalásokra sem jött el.

A férfi hozzátette, hogy már gőzerővel a másodfokra koncentrálnak.

"Olyan aduk vannak a kezünkben, amelyeknek a bíróságot is el kell gondolkodtatniuk, mielőtt végleges döntés születik a gyerekem sorsáról. Ezekről többet azonban jelenleg nem szeretnék elárulni. Legyen meglepetés mindenkinek – mondta a Blikknek a férfi.

Két rendőr sérült meg életveszélyesen a 2016. szeptember 24-én a Teréz körúton elkövetett robbantásban. A tettes házi készítésű bombát rejtett el egy sporttáskában, amelyet távirányító segítségével hozott működésbe. Az eset után néhány héttel fogták el a robbantót, aki akkor beismerte a terhére rótt cselekményt, vallomását azonban később visszavonta.