Nyitókép: Horváth Zsolt Facebook-oldala

Óriási botrány a zuglói DK-taggyűlésen: a távozó alpolgármester hasba rúgta párttársát

Infostart
2024. október 16. 09:16
Horváth Zsolt állítólag azt hitte, hogy a DK önkormányzati képviselője, Tóth Attila meg akarja őt ütni, ezért rúgta meg. Az ügyben rendőrségi nyomozás folyik. A választókerületi elnök az incidenst követően bejelentette távozását a DK-ból.

Komoly konfliktus alakult ki az új alpolgármesterek kinevezése körül a zuglói Demokratikus Koalíció taggyűlésén. A vita tettlegességig fajult, ugyanis a korábbi alpolgármester, Horváth Zsolt bántalmazta párttársát, Tóth Attilát. Horváth Zsolt ezt követően bejelentette kilépését a DK-ból, ahol választókerületi elnök is volt – írja a 24.hu.

A lap szerint október 8-án zajlott le az utolsó olyan zuglói DK-s taggyűlés, amelyet Horváth Zsolt még a szervezet elnökeként hívott össze. Az ülésen az került napirendre, hogy az új, momentumos polgármester, Rózsa András kérésére nevezzék meg, kiket jelöl a párt alpolgármesternek.

Horváth Zsolt egy azóta már törölt Facebook-posztban azt írta, hogy szervezkedés indult ellene, ezért döntött úgy, hogy végleg otthagyja a DK-t, melynek színeiben nem sikerült mandátumot szereznie a júniusi önkormányzati választásokon. Arról azonban nem tett említést, hogy a gyűlésen tettlegességig fajult a vita közte és a DK egyik önkormányzati képviselője, Tóth Attila között.

Horváth Zsolt a 24.hu megkeresésére elismerte, hogy személyi kérdésekről vitázott Tóth Attilával, és

a vita egy pontján azt hitte, hogy Tóth Attila meg akarja ütni, ezért védekezésből hasba rúgta.

A konfliktus részben abból fakadt, hogy a pártközpont Oláh Lajost jelölte a kerület képviseletére, amit Horváth Zsolt sérelmezett, és a taggyűlés jegyzőkönyve szerint a tagság is elégedetlenségét fejezte ki az országos vezetés döntése miatt. Korábban Rózsa András polgármesterrel a DK nevében nem Horváth Zsolt, hanem a pártközpont által kijelölt Oláh Lajos országgyűlési képviselő tárgyalt. A 24.hu úgy értesült, a választás előtt Horváth Zsolt ellentétbe került a DK elöljáróival: ő és a helyi szervezet Rózsa Andrást támogatta, míg az országos vezetés felülírta a zuglói DK-sok szándékát, és a későbbi vesztesnek, Horváth Csaba szocialista polgármesternek engedélyezte a DK-logó használatát.

Tóth Attila az incidenst követően rendőrségi feljelentést tett, valamint orvosi látleletet is készíttetett. A rendőrség tájékoztatása szerint

„az ügyben garázdaság vétség gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt”.

Horváth Zsolt úgy véli, hátba támadták a pártján belül. „Sajnos egy olyan álságos és inkorrekt szervezkedés kezdődött, mely nem azt akarja képviselni, amire bizalmat kapott” – fogalmazott közleményében.