Nyitókép: audi.hu

Bizalmi értekezletet tartottak a győri Audiban az igazgatóság részvételével

Infostart
2024. szeptember 11. 17:08
Hétfőn az Audi Hungária Zrt. teljes vállalati igazgatósága részt vett a szakszervezeti képviselőkkel folytatott Bizalmi értekezleten. A vezetőség elmondta, hogy az egyik legfontosabb teendő a magyarországi létesítmény versenyképességének további erősítése, ami elsősorban költségcsökkentést és hatékonyságnövelést jelent. Az anyacéget, a Volkswagent érintő gazdasági problémák a foglalkoztatásra is jelentős hatással vannak, ezért célja a vállalat vezetőségének, hogy új megbízásokat nyerjenek el, új üzleti területeket alakítsanak ki.

A Bizalmi értekezlet célja a stratégiai együttműködés és a párbeszéd erősítése volt a vállalat vezetése és a szakszervezeti tisztségviselők között. Michael Breme, az igazgatóság elnöke, valamint Achim Grewe és Peter Will, az igazgatóság más tagjai bemutatkoztak, és átfogó tájékoztatást nyújtottak a vállalat jelenlegi helyzetéről, különös tekintettel a versenyképesség növelésére irányuló tervekre - írja az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közleménye alapján a Portfolio. Michael Breme kiemelte, hogy

a költségek csökkentése és a hatékonyság javítása kulcsfontosságú a vállalat jövője szempontjából.

Az igazgatóság elnöke úgy fogalmazott: "Az eddigi együttműködésünk a munkavállalókkal példaértékű, közösen számos kihívást sikerült leküzdenünk. Az előttünk álló gazdasági és foglalkoztatási kihívások közös megoldása érdekében továbbra is elengedhetetlen a partnerség, a párbeszéd és az együttműködés. Mindannyiunk felelőssége, hogy a változó környezetben is biztosítsuk a vállalat stabilitását és a munkahelyek jövőjét."

A szakszervezeti beszámolóban az áll, hogy szó esett az anyavállalat Volkswagen-csoportot érintő kihívások jelentősen hatnak a foglalkoztatásra is, így ezzel párhuzamosan a vállalatvezetés kiemelt célja új megbízások elnyerése vagy akár új üzleti területek kialakítása is.

Németországban a Volkswagen-csoport komoly lépésekre szánta el magát:

gazdasági nehézségekre hivatkozva felmondott hat munkaügyi megállapodást, az anyaországban tömeges leépítést és üzemek bezárását helyezte kilátásba.

Mindez a szakszervezetek részéről komoly ellenállásba ütközött, sztrájkot helyeztek kilátásba. A vállalat vezetősége szerint a lépések a versenyképesség növelését szolgálják, azonban a munkavállalók biztonságát is igyekeznek megőrizni 2025 júniusáig.