Nyitókép: police.hu

Többször is rendőrt hívtak a Balatonlellén nyaralók a BME gólyatábora miatt

Infostart
2024. augusztus 22. 14:28
Egész napos, hajnalig tartó rigmusokba szedett vezényelt ordítás, káromkodás kíséri a tábori turnusokat.

Újabb fejlemény látott napvilágot a Budapesti Műszaki Egyetem gólyatáborával kapcsolatban. Az Index ugyanis olyan információhoz jutott egy levél alapján, amely szerint olvasójuk a BME táborától nem messze próbált nyaralni, kisebb-nagyobb sikerrel, a balatonlellei tábor közelében. Oda ugyanis többször is rendőrt kellett hívni.

A történetben az új csavar, hogy a bodajki tábor mellett a Balatonlellén rendezett eseményeken – amelyeken az egyetem több másik kara is érintett – a rendőrség is megjelent. Egy olvasó az portálnak eljuttatott levelében arról írt, hogy egész napos, hajnalig tartó rigmusokba szedett vezényelt ordítás, káromkodás, ordító zene kíséri a tábori turnusokat.

Gyerekeink, unokáink itt ismerkedtek a legordenárébb káromkodásokkal, az egész napos részegség vezényelt rigmusaival – állítja az Index olvasója. Kiemelte azt is, hogy „a szexuális erőszak áldozatai kiabálása ijesztő és megdöbbentő”. Beszámolója szerint reménytelen harcot vívnak a helyzet rendezésének ügyében a helyi önkormányzattal.

Az olvasó a rendőrségen többször is bejelentést tett, az egyenruhások állítása szerint már rutinszerűen szállnak ki a helyszínre, intézkedésük pedig rövid időre hoz csak enyhülést. Mint fogalmazott, azt reméli, hogy tapasztalatai megosztásával hozzájárulhat a BME gólyatábor-kultúrájának megváltozásához.