Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Egyeztetett egymással Vitézy Dávid és Magyar Péter

Infostart
2024. augusztus 9. 15:45
Mind a két politikus a közössági médiában írt a találkozójukról.

Magyar Péter Karácsony Gergely után Vitézy Dáviddal is informális egyeztetést folytatott pénteken. Ezt Vitézy Dávid is megerősítette.

Magyar Péter szerint Vitézy Dáviddal, aki pár száz szavazattal maradt le a főpolgármesterségről Karácsony Gergellyel szemben, arról beszéltek, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása.

"Mi a Tisza Pártnál - alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra - egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hiszünk - jelentette ki Magyar Péter.

Vitázy Dávid arról írt a Facebookon, hogy

"sok kérdést érintettünk, egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú,

továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása.

Tehát láthatóan egyeztetett szöveget adott ki a két fővárosi politikus.

Vitézy Dávid annyit tett még hozzá, hogy "a csapatommal számos javaslattal készülünk, hisz a programom mentén sok fontos ügyet szeretnék az új Közgyűlés elé vinni, a BKK-rendészet létrehozásától az igazgatótanácsokból a pártkáderek kiebrudalásán át az állatvédelmi intézményrendszer fejlesztéséig."

Az a mondat is figyelemre méltó részéről, hogy "Októberben kezdjük a közös munkát!"