Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pokorni Zoltán szeptembertől óraadó gimnáziumi tanár lesz

Infostart
2024. augusztus 1. 15:09
A leköszönő hegyvidéki polgármester nem érez dühöt vereségével kapcsolatban, és szerinte az őt legyőző Kovács Gergely sem fogja egyhamar csődbe vinni a kerületet, ellentétben sokak véleményével.

Nem csak a kutyák, a Tisza Párt is hasonló, az eddigi teljes establishmenttel szembemenő kommunikációt választott. A nagy kérdés az, miért annyira sikeres ma ez a stílus - mondta Pokorni Zoltán leköszönő hegyvidéki polgármester a Mandinernek adott interjújában az MKKP-s Kovács Gergely győzelméről.

Pokorni Zoltán véleménye szerint a kerület politikai klímájában jó ideje tetten érhető volt ez a tendencia. Példaként említette, hogy Gulyás Gergely is csak három-négy százalékkal győzte le a 2018-as parlamenti választáson Bauer Tamás ellenzéki jelöltet, a 2022-es választáson pedig a momentumos Hajnal Miklós "antifideszes pozíciója" már fordulathoz vezetett a fideszes Fürjes Balázzsal szemben. Úgy fogalmazott:

"Június 9-én Kovács pártelnök sikerrel szedte össze a protest szavazatokat, amikről most nyilván azt hiszi, azok mind neki szólnak, pedig valójában antifideszes voksok. Én nagyjából így magyarázom a történteket, hozzátéve, hogy az előző másfél évtizedben megváltozott a kormánypártok támogatóinak szociológiai összetétele, háttere."

A leköszönő polgármester saját bevallása szerint a vereségével kapcsolatban néha van benne ingerültség, de nem érez dühöt, elfogadja a polgárok többségének döntését. Hozzátette, habár sokan úgy gondolják, hogy Kovács Gergely hamar csődbe viszi a kerületet, ez nem olyan egyszerű, ugyanis a bürokráciának megvan a maga tehetetlensége, jogi szabályozottsága.

Saját jövőjével kapcsolatban elárulta, hogy szeptembertől kezdve óraadó tanár lesz a Toldy Ferenc Gimnáziumban, és tervei szerint felkeresi majd az oktatás azon szereplőit, akikre szerinte érdemes figyelni. De nem tartja kizártnak azt sem, hogy ebből később valamilyen olvasható anyag is születik.