Nyitókép: RobertKovacs/Getty Images

Nem ért egyet a hőségpénz elosztásával a Vasutasok Szakszervezete

Infostart / MTI
2024. augusztus 1. 23:40
Nem ért egyet a hőségpénz elosztásával a Vasutasok Szakszervezete, mert a MÁV–Volán minden dolgozója megérdemelné a juttatást, a leányvállalatokhoz tartozók is – közölte az érdekképviselet.

A szakszervezet szükséges és jogos gesztusnak nevezte, hogy az építési és közlekedési miniszter bejelentése alapján a munkavállalók egy része SZÉP-kártyára egyszeri nettó 200 ezer forintot kap. Azt ugyanakkor átgondolatlannak és igazságtalannak tartják, hogy csak azokon a területeken jár a juttatás, amelyeket Lázár János megjelölt. A közösségi közlekedésben mindenki pótolhatatlan, nem lehet köztük igazságos módon különbséget tenni – írták.

A közlemény szerint a miniszteri döntés belső feszültségeket okozhat, megoszthatja a vasutas közösséget. Visszautasítják azt is, hogy a miniszter nem egyeztetett az érdekképviselettel a munkavállalók nagyobb csoportját érintő intézkedést bejelentése előtt. Ha az összeget nem lehet növelni, akkor kevesebb fog jutni fejenként, de egy munkavállaló sem maradhat ki a juttatásból - javasolja a Vasutasok Szakszervezete a miniszternek címzett levelében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
VSZ: Igazságtalan a vasúti hőségpénz elosztása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást