Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Szemtanú cáfolt egyes híreket az Árpád hídi ámokfutó által okozott tragédiával kapcsolatban

Infostart
2024. július 8. 17:18
Egy újabb helyszíni videó is előkerült.

Múlt hét szerda este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, melyet egy ellopott taxival okozott egy a forgalommal szemben az átkelőre hajtó férfi, hárman meghaltak és többen megsérültek.

Az RTL-nek most egy szemtanú nyilatkozott, aki maga is megállt, és nyugtatni próbálta a sérülteket.

Mint felidézte, a belső sávban haladt Budáról Pest felé, amikor többször is dudálást hallott. Nem értette, kik és miért dudálnak. Ezután vette észre a túloldalon száguldó taxit, szemben a forgalommal. Azt mondta, egyértelműen látszott, hogy a Suzukiban senki sem élhette túl az ütközést és ugyanígy ítélte meg a Toyota (az ellopott taxi) esetében is. Ezért a másik taxihoz igyekezett segíteni.

"Ketten álltak ott, őket félrevezetgettem. Próbáltam őket nyugtatgatni, hogy üljenek le. Elég zilált állapotban voltak. Kérdezte tőlem, hogy vérzik-e a feje, hát nem volt szép látvány mondtam, hogy igen, pici sérülés van rajta nyugodj meg, semmi baj, ülj le. A társa sokkosabb állapotban volt" - mondta a szemtanú, aki azért kereste meg az RTL Híradót, mert szerinte nem igaz, amit sok helyen írtak, hogy senki sem próbált segíteni a baleset sérültjeinek, és az érkező autósok csak bámészkodtak. Nemcsak ő, hanem mások is az összetört autókhoz mentek.

A baleset helyszínén készült felvételeket, az autók sérüléseit, illetve az ütközés előtti videót látva Boncsér Sándor igazságügyi gépjárműszakértő a riportban azt mondta: az általa végzett modellezés szerint 110 kilométer per óra nagyságrendű lehetett a taxi sebessége, és 50 kilométer per óra nagyságrendű a Suzukié. Meglátása szerint a vétlen kocsi vezetőjének nem sok esélye volt elkerülni az ütközést.