Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Olimpiai bajnok a Fidesz polgármesterjelöltje

Infostart
2024. február 21. 16:13
Dombi Rudolf Budapest II. kerületében lesz az MSZP-s polgármester, Őrsi Gergely kihívója.

Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakos indul a Fidesz színeiben a polgármesteri székért a II. kerületben. Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke tette közzé, hogy a II. kerületi Fidesz megszavazta, hogy külsős jelöltet indít a kerületben, Dombi Rudolf személyében.

A sportoló a Magyar Nemzetnek azt mondta, nem lát kemény munkát a kerületben, csak látványpolitizálást, ezen szeretne változtatni. "Úgy érzem, most van itt az ideje, hogy visszaadjak abból a rengeteg támogatásból, amit én kaptam. A II. kerületért szeretnék dolgozni, mert helyi lakosként tudom, hogy az itt élő emberek megérdemelnek egy valóban fejlődő, sokak számára irányt mutató kerületet" – mondta Dombi Rudolf, aki Őrsi Gergely (MSZP) polgármester kihívója lesz az önkormányzati választáson.

"A sportban megtanultam: csak a kemény munka vezet eredményre, és nem látok kemény munkát, csak látványpolitizálást. Egyre romlik a köztisztaság, egyre rosszabb állapotban vannak az útjaink, járdáink, egyre rosszabb a parkolási helyzet. A kerület nagyívű fejlesztései pedig mind az előző, jobboldali vezetés idején valósultak meg" – mondta a fideszes polgármesterjelölt. A sportoló kiemelte, hogy őt nem elsősorban a politika vonzza, hanem a tenni akarás az emberekért.

Dombi Rudolf Kökény Rolanddal párban szerzett aranyérmet a londoni olimpián, és nem az első olimpiai bajnok lesz a helyi politikában: tavaly májusban Kammerer Zoltánt, a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakost a szavazatok 58,28 százalékával polgármesterré választották Gödön. Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Steinmetz Ádám, aki a korábbi ciklusban a Jobbik országgyűlési képviselője volt, most Somogyban az ön kormányzati választáson egy frissen alakult szervezet vezetőjeként méreti meg magát.