Nyitókép: Rattankun Thongbun/Getty Images

Megrosszabbították a végrehajtói kar vezetőjének előzetesét

Infostart
2021. december 9. 16:38
Márciusig letartóztatásban marad Schadl György.

90 nappal meghosszabbították a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és két társa előzetes letartóztatását – közölte a 24.hu kérdésére a Fővárosi Törvényszék csütörtökön. A szerdai döntés eredményeként Schadl György március 8-ig letartóztatásban marad.

A lap felidézi, hetekig hírzárlat övezte, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták. A hírek szerint Schadl Györgyöt a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor Dubajba készültek utazni.

Aztán, mint arról az Infostart is beszámolt, kedden Völner Pál igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte Polt Péter legfőbb ügyész hivatali vesztegetés és más bűncselekmény miatt. A gyanú szerint a fideszes politikus hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a MBVK letartóztatásban lévő elnökétől.

Az ügyben jelenleg tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Az ügyészség kedden azt közölte, hogy hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön a lap érdeklődésére tudatta, hogy a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény folyamatban lévő ügyben a kihallgatott nyolc végrehajtón, köztük a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökén és a végrehajtó-helyettesen kívül más hivatalos személy vagy közéleti szereplő kihallgatására nem került sor.