Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Eldőlt a Balaton Sound jövője

Infostart
2021. szeptember 22. 14:13
Nem költözik el a népszerű fesztivál Zamárdiból.

A Zamárdiban tartott helyi konzultáción a lakosok több mint 50 százaléka vett részt, és az eredmény szerint nagyjából 80 százalék arra szavazott, hogy a következő három évben is a település legyen a helyszíne a Balaton Soundnak - írja az Index.

"Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, hanem a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál vérkeringésébe, ezzel a helyi turizmust sokkal magasabb szintre emelve" – mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.

A Balaton Soundot 2007 óta minden évben Zamárdiban rendezték meg, tavaly és idén a járvány miatt nem tartották meg. Tavasszal Csákovics Gyula polgármester még arról beszélt, hogy a település "elfáradt" a rendezvényben.

Szeptember elején a szervezők lakossági fórumon vázolták elképzeléseiket. Vállalták, hogy a jövőben az eddignél kétszeres, évi 150 millió forintos bérleti díjat, valamint további 90 milliót fizetnének a helyszín rekultivációjára.