Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Trianon100 - Áder János és Kövér László teljes beszéde

Infostart
2020. június 4. 16:40
Az államfő és a centenáriumi politikai nyilatkozatot benyújtó egyik képviselőként a parlament elnöke is felszólalt az Országgyűlés emlékülésén.

Magyarország 1920-ban megpecsételődött sorsa már jóval korábban eldőlt köszönhetően többek között megannyi sunyi háttértárgyalásnak; a párizsi békefolyamat megindulása után is csak egy évvel vonták be hazánkat, véleményét pedig mindössze egyetlen alkalommal fejthette ki – többek között erről beszélt Áder János államfő. A nemzeti összetartozás napján - a trianoni békediktátum 100. évfrodulóján - tartott teljes parlamenti beszéde alább meghallgatható.

Kövér László, a parlament elnöke az emlékülésen mint a centenáriumra megfogalmazott és benyújtott politikai nyilatkozat egyik megfogalmazója szólalt fel. Szerinte három tanulsága van a száz évvel ezelőtt történteknek: mindig is voltak, akik a nemzetek létét tagadják, geopolitikai módon kell gondolkodni és nemzetközi szövetségesek nélkül semmire sem lehet jutni a világban. Teljes beszédét alább meghallgathatja.