Nyitókép: MTI/Vajda János

Így nyitják a templomokat a reformátusok

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2020. május 12. 17:54
A 65 éven felülieknek külön istentiszteleteket tarthatnak, minden hívőnek 4 négyzetmétert kell biztosítani a templomtérben.

Megnyithatják a református templomokat vidéken - mondta az InfoRádiónak a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Fekete Károly.

"Budapest és Pest megye kivételével javasoljuk, hogy lehessen személyes jelenléttel együtt istentiszteletet tartani, odafigyelve a 65 éven felüliekre, de bizonyos óvintézkedések megtételével nem veszélyeztetjük annyira egymást, hogy ne lehessen megtartani az istentiszteleteket" - fogalmazott a püspök.

Hozzátette:

ahol zsúfoltság várható, ott akár külön istentiszteletet is szervezhetnek a 65 éven felülieknek.

Az általános körlevélben a reformátusoknál az egyházkerületek külön szigorító jogosítványokat kaptak.

"A kilenc esperessel megvitattunk egy 21 pontból álló intézkedéssort, amelynek a kezdetén az áll, hogy egy emberre négy négyzetméter jusson egy templomban. Kézfertőtlenítés lesz a templomokban, maszkot, sálat is kell viselni, a liturgikusoknak nem" - sorolta.

A reformátusok tehát alkalmazkodni akarnak a szabályokhoz, ezért van szellőztetés, nyitott kapuk is.

A felvetésre, hogy 65 év felettiek külön istentiszteleten vehetnek részt, azt mondta, ez szerepel az ajánlások között, eltiltani, elzavarni ugyanis nem kívánnak senkit a templomajtóból.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megnyitják a református templomokat vidéken - Fekete Károly
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást