Nyitókép: Pixabay

Választás után - percről percre

Infostart
2018. április 13. 11:42
A legfontosabb pénteki események egy helyen.
2018.04.13. 16:38

MSZP: a kormány hagyjon fel az európai közösséget sértő magatartásával!

Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője arra szólította fel a kormányt, hagyjon fel az európai közösséget sértő magatartásával. Ujhelyi István pénteken Budapesten sajtótájékoztatón az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő különjelentés-tervezetével összefüggésben közölte, a Fidesz a vasárnapi választás után ott folytatja az EU-val való politikai viszonyát, ahol abbahagyta.

A magyar társadalom, a Fideszre szavazó sokaság sem adott felhatalmazást azonban arra Orbán Viktornak, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - hangoztatta. Az ellenzéki politikus rendkívül súlyosnak ítélte a helyzetet, mondván, ha a mostani eljárás végigmegy, akkor Magyarország a következő két évtizedre elveszíti pozícióit és súlyát az uniós intézményekben.

2018.04.13. 16:32

Dömötör Csaba: az új kormány stabil gazdasági helyzetben kezdheti meg munkáját

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken a közmédiának. Dömötör Csaba hangsúlyozta: az elmúlt években sikerült visszaszerezni az ország gazdasági függetlenségét, és ennek rengeteg pozitív hozadéka van, többek között az, hogy több százezer új munkahely jött létre, 4 százalék körüli mértékben nő a gazdaság, emelkednek a bérek, sikerült megvédeni a nyugdíjakat, miközben a családtámogatások is bővülnek. A friss adatok közül kiemelte, hogy az építőipar 26 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez is mutatja a gazdaság erősödését - magyarázta -, és a gazdaság erősödése azt is jelenti, hogy ezt egyre többen érezhetik a saját életükben.

2018.04.13. 14:29

A Jobbik jövő héten írja ki a tisztújító kongresszust

A Jobbik elnöksége a jövő hét eleji ülésén írja ki a párt tisztújító kongresszusát - közölte Mirkóczki Ádám szóvivő pénteken. A politikus cáfolta, hogy pártszakadás jönne a Jobbikban - ahogy arról a Nézőpont Intézet elemzője péntek reggel beszélt -, és cáfolta azt is, hogy az elnökségben bárki elnöki jogkört kapott volna. Vona Gábor ügyvezető elnökként dolgozik.

2018.04.13. 12:53

Rogán Antal: újabb alkotmánymódosítás jöhet

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint nem a kormányzás folytatására, hanem új kormányzásra készülnek. Rogán Antal arról is beszélt, hogy ismét alkotmánymódosításról tárgyal majd a parlament és a Stop Soros törvény bővítését tervezik.

2018.04.13. 12:53

Ők a legsikeresebb egyéni parlamenti képviselők 1990 óta

A 2018. április 8-i parlamenti választások eredményeként 106 egyéni képviselő jut mandátumhoz. De kik azok a képviselők, akik 1990 óta mindig egyéni országgyűlési mandátumot szereztek? (A 2018. évi választás szavazatainak több mint 98 százalékos feldolgozottsága alapján.)

2018.04.13. 11:34

69 milliónál jár az Együtt gyűjtőakciója

A kampányköltségei visszafizetésére kötelezett Együtt adományakciójában a párt legfrissebb közlése szerint 69 millió forint gyűlt már össze. Összesen 5200 ember utalt különböző összeget az öt megadott számlaszámra, de a teljes adósság csaknem 200 millió forint. Ezért a párt közlése szerint továbbra is várják az adományokat, és a szombati ellenzéki tüntetésen is gyűjtenek majd. Az Együtt 5 elnökségi tagjának kell visszafizetnie 150 millió forintnyi kampánytámogatást.

2018.04.13. 11:01

Nézőpont Intézet: pártszakadás jöhet a Jobbikban

Akár pártszakadás is bekövetkezhet a Jobbikban, ahol a néppártosodást támogató és a radikális eszmékhez visszatérést sürgető erők feszülnek egymásnak - vélekedett a Nézőpont Intézet ügyvezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában. Fodor Csaba szerint "identitásában rendkívül bizonytalan és lélektelen párt képét mutatta" a Jobbik, amely a kampány vége felé ezzel sok, korábban támogatójának számító radikálist bizonytalanított el.