A cirfandli az egyetlen olyan fajta, ami ma már komoly mennyiségben (bár így is szerény, mintegy 20 hektárnyi területen) csak a Pécsi borvidéken található meg Magyarországon. De mit hoz a jövő?
A pécsi bortermelők körében releváns téma cirfandli, bár a szőlőfajtáról cikket közlő Pécsi Borozó úgy tudja, hogy van, aki nemrég komoly területet vágott ki, oltott át a borvidéken. De a Matias cirfandliterületeinek sorsa is kérdéses.
Borászfórum
Radó István (Radó Pince) vitaindítója a fórumon olyan témákat feszegetett például, hogy kell-e egységes technológia, egységes fellépés a cirfandlinak, közös értékesítés a termelőknek?
Néhány borász az egységes stílust és szabályozást elutasította, mások viszont éppen ezt tartanák üdvözítőnek.
A pincészetek képviselői abban egyetértettek, hogy egy közös, a cirfandli fajtáról szóló rendezvényre mindenképpen van esély.