Nagy változások a Széll Kálmán téren

Infostart
2015. május 31. 11:56
Vasárnaptól megváltozott a forgalmi rend a Széll Kálmán téren. Elkészült a végleges útpálya a Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, ezért az eredeti forgalmi renddel közel megegyező rend szerint lehet közlekedni.

A Krisztina körútról a Szilágyi Erzsébet fasorba jelenleg átvezető ideiglenes átkötőutat lezárták. A Krisztina körútról a Dékán utca felé tartóknak is a nagy csomópontban kell jobbra kanyarodniuk.

A Várfok utca Csaba utca és Széll Kálmán tér közötti szakaszát mindkét irányban lezárták, ezért a Várfok utca felől érkezők csak a Csaba utcán át tudnak a Krisztina körútra kikanyarodni.
A Szilágyi Erzsébet fasorban a Széll Kálmán térnél mindkét irányban visszaállt az eredeti forgalmi rend.

A Széll Kálmán tér Margit körúti oldalán lévő autóbusz-végállomást lezárták. Több autóbusz megállóhelye és/vagy útvonala jelentősen módosult. A Várba közlekedő 16-os buszcsalád végállomása az Ostrom utcába, a Burger King elé került; a budakeszi 22-es buszcsaládé pedig a tér Szilágyi Erzsébet fasor felőli végére, a korábbi leszállóhelyre. A 149-es autóbusz csak a Dékán utcáig közlekedik. A 155-ös és 156-os autóbuszok meghosszabbítva, a Széna térig járnak, Zugliget felé a Széll Kálmán téren a McDonald's előtt állnak meg. A 956-os éjszakai autóbuszra csak a Krisztina körúton, a "Postapalota" előtt és azzal szemben lehet felszállni.

A gyalogosokat érintő legfontosabb változás, hogy a Várfok utca Széll Kálmán tér felőli, alsó végén a Krisztina körút és a tér északi része között ideiglenesen nem lesz lehetséges a közlekedés. A Krisztina körútra a Széll Kálmán tér felől a Csaba utcai lépcsőn és a Csaba utcán keresztül lehet a leggyorsabban eljutni.

A Széll Kálmán téren belül a kijelölt gyalogosfolyosók vezetése nem változik - olvasható a BKK közleményében.