Bejelentették: nősül a kis herceg

Infostart
2017. november 27. 18:02
A walesi herceg hétfőn reggel bejelentette: másodszülött fia, Harry herceg tavasszal megnősül, feleségül vesz egy amerikai katolikus színésznőt. Harry herceg 32 éves, a menyasszony, Meghan Markle 36.

A bejelentééssel egy időben hozták nyilvánosságra, hogy a trónutódlás ötödik helyén álló királyi sarj november elején titkokban jegyezte el az amerikai televíziós színésznőt, Meghan Markle-t, erről senki sem tudott, csak II. Erzsébet, valamint a legközelebbi családtagok.

Károly herceg örömét fejezte ki, a királynő sok boldogságot kívánt az unokájának, akinek Theresa May miniszterelnök is gratulált.

Felmerült a kérdés, örökölhetné-e Harry herceg a trónt, hiszen a jövendőbelije katolikus középiskolába járt szülővárosában, Los Angelesben, különösen, hogy egy 2015-ben hozott határozat immár lehetővé teszi, hogy olyan királyi leszármazott is trónvárományos lehessen, akinek a hitvese nem az anglikán egyház tagja.

A brit kocsmákban és kávéházakban azonban inkább azt az érdekes tényt taglalják az alattvalók, hogy a menyasszony félig színes: apja fehérbőrű filmrendező, édesanyja afro-amerikai. Bár a házasulandók között láthatóan és megvallottan nagy a szerelem, mégis írnak arról a bulvárlapok, hogy Meghan Markle-nak már volt egy sikertelen házassága is: 2011-ben hozzáment egy filmeshez, aki előzőleg hét évig udvarolt neki, aztán 2013-ban elváltak.

A boldogító igen kimondása után a menyasszony neve őfelsége Harry hercegné lesz. Mivel nem királyi sarj, nem nevezhető Meghan hercegnőnek. Tulajdonképpen Károly trónörökös hitvesét is csak a nép nevezte Diana hercegnőnek, hivatalosan walesi hercegné volt a neve.

A brit sajtó udvari tudósítói arra számítanak, hogy Harry és Meghan tavaszi esküvője nem lesz nagy pompával és sok ceremóniával megrendezett esemény.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bejelentették: nősül a kis herceg
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást