Ismerhették a hálózat működését a német vonatrobbantók

InfoRádió
2017. június 20. 20:40
Több merénylet is történt a német vasúthálózat ellen az elmúlt 48 órában. A rendőrség feltételezése szerint, a robbanóanyaggal végrehajtott támadások a vasútvonalak jelzőberendezéseit rongálták meg, aminek következtében fennakadások voltak a forgalomban.

A tettesek alighanem pontosan kiismerik magukat a vasúthálózat zökkenőmentes üzemeltetését biztosító jelzőrendszer működtetésében, ugyanis a merényleteik a kulcsfontosságú kábelek ellen irányultak. Ezáltal kiváltképpen Észak-Németország, ezen belül pedig Hamburg térségében voltak

komolyabb fennakadások a távolsági vonatforgalomban,

de a berlini gyorsvasút-összeköttetést is érintették a merényletek.

A rendőrség feltételezi, hogy a robbantások a július elejére Hamburgban tervezett G-20 csúcstalálkozó megzavarását célozzák.

Egy szélsőbaloldali szervezet hírportálján magára vállalta a felelősséget a merényletekért. Hasonló tájékoztatás látott napvilágot a hírportálon egy áprilisban, ugyancsak közjárművek ellen elkövetett támadás után is, azonban a rendőrség nem zárja ki, hogy a most megjelent közlés más eredetű, mert kiderült, hogy a hírportálon bárki elhelyezhet tetszés szerinti üzenetet.

Ennek ellenére

a hatóságok szélsőbaloldali erőket gyanúsítanak,

ugyanis szervezeteik már tiltakoztak a legfejlettebb ipari államokat valamint az élen járó feltörekvő országokat tömörítő G-20 Hamburgban tervezett csúcskonferenciája ellen és merényletek végrehajtásával fenyegetőztek. Az értekezlet megtartásának zavartalansága érdekében a berlini kormány július 12-ig hatályon kívül helyezte a schengeni megállapodást és határellenőrzést vezetett be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ismerhették a hálózat működését a német vonatrobbantók
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást