"Megnémult" a pénzrabló

Infostart
2009. november 18. 13:02
Bevallotta tettét, majd teljes némaságba burkolózott annak a pénzszállító furgonnak a sofőrje, aki tizenkét napja 11,6 millió eurót (hárommilliárd forintot) lopott el a kelet-közép franciaországi Lyon városában, és aki hétfőn önként jelentkezett a monacói rendőrségen. A szerb származású férfi egyelőre semmit sem hajlandó mondani a bűncselekmény részleteiről, és természetesen arról sem, hogy hová rejtette el azt a 2,5 millió eurót (66,5 millió forintot), amelyet a rablást követően magával vitt.

Az ellopott pénz nagy részét, egészen pontosan 9,1 millió eurót a rendőrség még a rablás másnapján megtalálta abban a Renault Kangoo típusú gépkocsiban, amelyet a rabló Toni Musulin álnéven bérelt, és egy ugyancsak bérelt garázsban rejtett el. A fennmaradó összeget az ügyről nyilatkozó államügyész szerint a 39 éves férfi a börtönből való szabadulása utáni időkre rejtette el, a rablás miatt ugyanis - tekintettel arra, hogy feladta magát és az ellopott összeg egy része előkerült - mindössze három évnyi börtönbüntetésre ítélhetik.

Ezt a feltételezést látszik megerősíteni egyébként az is, hogy az egyik nyomozó szerint a munkatársai által mogorva és zárkózott, a hatóságok által pedig kifejezetten konok emberként jellemzett férfi kihallgatásakor mindössze annyit mondott neki, hogy egyáltalán nem izgatja, néhány évet börtönben kell töltenie. A hatóságok ezért most a büntetési tétel megemelésével igyekeznek nyomást gyakorolni rá.

Kiderítették ugyanis, hogy Toni Musulin idén májusban egy Ferrarival Szerbiában járt, de onnan autóbusszal tért vissza Franciaországba, ahol panaszt tett a hatóságoknál, mondván, ellopták tőle az állítása szerint egy árverésen 117 ezer euróért vásárolt járgányt.

A rablás elkövetése után a nyomozók ezt az ügyet is elővették, és annak kapcsán várhatóan biztosítási csalás címen is vádat emelnek ellene, ami azonnal öt évre emeli a börtönben letöltendő évek számát.

Egyelőre kérdés, mindez elegendő lesz-e ahhoz, hogy Toni Musulint szólásra bírja. A rendőrök mindenesetre azt mondják: a szerb származású férfi együttműködése nélkül is előkerítik a hiányzó összeget.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást