Örülhetnek a Windows 10-hez ragaszkodók

Infostart
2024. október 28. 06:25
Annak ellenére, hogy a Microsoft határozottan tereli a felhasználókat a Windows 11 felé, a korábbi verzióra egy hasznos újítás érkezik.

Már kevesebb mint egy év van hátra: 2025 október 14-én ér véget a Windows 10 rendszer támogatása. , utána nemhogy új funkciók, de biztonsági frissítések sem fognak érkezni a 2015-ben megjelent operációs rendszerhez.

Ha a felhasználó hajlandó fizetni, akkor három évig még használhatja ezt követően is a rendszert, de az még mindig nem ismert, hogy mennyibe fog kerülni. Márpedig a havi javítócsomagok nélkül a Windows 10 használata biztonsági frissítések nélkül kockázatos lesz.

Ennek ellenére a Microsoft egy új funkcióval kedveskedik a Windows 10-es felhasználóknak: a HVG.hu vette észre, hogy a rendszer előzetes változatában jelentősen megváltozott a Gépház „Névjegy” szekciója, sokkal többet elárulva arról, hogy milyen hardver van a számítógépben.

A grafikus kártya típusa, a videómemória mennyisége, a tárhely mérete és típusa és sok más is helyet kap a megújult felületen.

A felhasználó megtudhatja azt is, hogy a RAM mennyisége hogyan befolyásolja a számítógép teljesítményét. Az, hogy a közhasználatú változatokban mikor jelenhet meg az új felület, azt egyelőre nem tudni.