Nyitókép: Pexels.com

Praktikus újítással állt elő a Spotify – már net sem kell

Infostart
2024. október 5. 06:40
Olyan fejlesztés érkezik a Spotifyba, ami automatikusan elkészít egy offline lejátszási listát. Ennek köszönhetően a felhasználóknak már nem kell ezzel előre tervezniük.

Újfajta funkciót vezet be a Spotify az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra kiadott alkalmazásában. Az Offline Backup nevű újdonság lényege, hogy automatikusan létrehoz egy offline lejátszási listát a hallgatandó és korábban meghallgatott zenékből, hogy ha a felhasználónak megszakad az internetkapcsolata, akkor se maradjon zene/podcast nélkül – számolt be a hvg.hu.

A funkció kifejezetten hasznos lehet például egy repülőút során, amikor a felhasználónak „repülő üzemmódba” kell tennie a készülékét, hiszen jelenleg a dalok és podcast adások nem érhetők el azok számára, akik nem töltöttek le előre egy lejátszási listát a készülékükre. A funkció ugyanakkor nem mindenki számára érhető el: jelen állás szerint csak azok kapják meg, akik előfizettek a Spotifyra, így reklámmentesen hallgatják a tartalmakat.

A cég szerint a funkciót úgy készítették el, hogy folyamatosan tanuljon a felhasználói szokásokból. Ennek köszönhetően később azokat a dalokat is tartalmazhatja majd az offline lejátszási lista, amiket a felhasználó korábban már többször meghallgatott, így benne vannak a gyorsítótárban.

Az offline dalokat szűrni és rendezni is lehet, hogy könnyebb legyen bennük megtalálni egy adott zenét. Az újdonságot az alkalmazásban a Beállítások menüben, a Csökkentett adatforgalom és offline mód opciónál kell majd keresni. A lap megjegyzi, elképzelhető, hogy valakinél egyelőre nem jelent meg az offline tartalomfogyasztásnak ez a lehetősége, de csak idő kérdése, hogy frissüljön a Spotify.