Nyitókép: Waze

Újabb segítséget kapnak az itthoni traffipaxvadászok

Infostart
2024. augusztus 2. 05:48
A Waze új frissítése már nem csak azt fogja megmutatni, hol vannak sebességmérők, hanem azt is, hogy milyen típusúak.

A Google legújabb bejelentése a sebességmérő kamerákra vonatkozó értesítéseket érinti, amelyeket vezetés közben kapunk – írja a vezess.hu.

A Waze alkalmazás értesítéseket küld, amikor sebességmérő kamerák közelébe ér a felhasználó, erre jelenleg két módszer van: ikonokat helyez el a térképen, és értesítéseket küld, amikor a kamerák közelébe ér az autós.

A legújabb frissítéssel a Waze már nemcsak arra fog figyelmeztetni, hogy kamera van előttünk, hanem azt is megmondja, milyen típusú. Világszerte ismerteti majd az autósokkal, hogy sebességellenőrző kapu, traffibox vagy mobil sebességmérőhöz közeledünk, de azt is előre jelezni fogja, ha egy-egy sávban korlátozzák a sebességet autópályán.

Azt is láthatjuk majd, hogy a Waze által jelölt kamera éppen sebességet mér, piros lámpán áthaladást figyel, biztonsági öv használatát ellenőrzi vagy a tilos sávhasználatot figyeli, ahogy az autópályamatricákat ellenőrző rendszereket is megkülönbözteti majd.

Az új funkció egyelőre nem kapott Android Auto és a CarPlay támogatást, csak az okostelefonok kijelzőjén érhető majd el.