Nyitókép: Pixabay

Akár a világűrbe is „eljuttathatjuk” magunkat – MI-avatargenerátort fejleszt a WhatsApp

Infostart
2024. július 6. 06:17
Egy új fejlesztésnek köszönhetően az üzenetküldő platform felhasználói a saját fotóik felhasználásával hozhatnak létre személyre szabott avatarokat különleges helyszíneken.

A mesterséges intelligencián (MI) alapuló új fejlesztés lesz elérhető hamarosan a WhatsApp felhasználói számára – írja az Index.

A fejlesztés alatt álló funkciót a WABetaInfo portál szúrta ki az üzenetküldő platform legújabb androidos bétájában. A Meta egy MI-alapú képgenerátor beépítését tervezi, és a csevegő applikáció saját megoldása olyan képeket generálhat majd, amelyek hasonlítanak a felhasználókra.

A felhasználók személyre szabott avatarokat készíthetnek magukról, amelyeket bármilyen elképzelt környezetben használhatnak. A jelek szerint az új funkció az általunk megadott képek, szöveges kérések és a Meta MI Llama modelljének kombinációját használja majd a képek létrehozásához.

A WABetaInfo által megosztott képernyőfotó szerint

a felhasználók bármilyen környezetbe beleképzelhetik magukat az erdőtől egészen a világűrig.

A személyre szabott avatar létrehozásához le kell fényképezni magunkat, majd a Meta MI segítségével a képmásunk szerinti képeket készíthetünk bármilyen környezetben.

A funkció várhatóan opcionális lesz, és a felhasználóknak manuálisan kell majd engedélyezniük a WhatsApp beállításaiban. Az egyes referenciaképek pedig bármikor törölhető lesznek a Meta AI beállításain keresztül.

Arról még nincs információ, hogy mikortól lesz elérhető az új fejlesztés. A WhatsApp az általánosabb, valós idejű AI-képgenerálás mellett még a Meta MI chatbot támogatását terjeszti az amerikai felhasználók számára, így eltarthat egy ideig, amíg az új MI avatar funkció elindul.