Nyitókép: Pixabay

Érdekes dolgot rejt a Google egyik alkalmazása

Infostart
2024. június 5. 04:20
A Google Fotók androidos alkalmazásának forráskódjában találtak egy olyan részletet, ami egy még ki nem adott funkció érkezéséről árulkodik.

Az újdonságnak köszönhetően elég látványossá válhatnak a feltöltött videók – írja a hvg.hu az Android Police cikkére hivatkozva.

A Google lehetővé teheti, hogy a felhasználók felturbózzák kicsit a Fotókban tárolt videóikat. A megoldással a videó egy részét lassított felvétellé (slow motion videóvá) lehet majd átalakítani, még akkor is, ha azt egyébként normál, 30 képkocka/másodperces (fps) rögzítési sebességgel rögzítették.

A videó lassítás lényege, hogy egy nagy képkocka-sebességgel, például 120 fps-sel rögzítünk egy adott jelentet. Ha ezt normál, 30 fps sebességgel játsszuk le, a jelenetet lelassulva, lágy mozgással nézhetjük vissza. 30 fps rögzítési sebességnél viszont ez eddig nem működött, a videó szaggatottá vált.

Hasonló funkció egyébként már van a Google Fotókban: a Cinematic photo az állóképeket alakítja át úgy, hogy a témát mozgással emeli ki a háttérből. Sajnos ez a megoldás a magyar felhasználóknak még nem érhető el.