Nyitókép: Mario Tama/Getty Images

Az Apple negy beismerése: nincs minden rendben az új iPhone-okkal

Infostart
2023. október 3. 08:15
Már dolgoznak a megoldáson.

Szeptember 12-én mutatta be az Apple a legújabb okostelefonjait; az iPhone 15-ös család tagjai bő másfél héttel később kerültek a boltok polcaira. Ahogy arról az Infostart is beszámolt, az első tapasztalatok aggasztó problémára mutattak rá: a készülékek mindennapos használat mellett is hajlamosak a túlmelegedésre.

Kiderült, hogy a forró probléma – aminél a telefon akár 46 Celcius-fokra is hevülhet – mind a négy telefonmodellt érinti.

A vállalat, elismertbe a jelenséget, azt közölte, hogy egy szoftveres probléma okozza a felmelegedést – jelentette az AP hírügynökség, amit a Hvg.hu szemlézett. A cupertinói cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a túlmelegedésnek semmi köze az iPhone 15 Pro modelleken használt új titánházhoz, és a Lightning portot felváltó új USB-C port sem okolható a gondért.

Mint olvasható, a hiba kiküszöbölése érdekében az Apple most az iOS 17 (újabb) frissítésén dolgozik. A Meta a múlt hét elején jelentette be, hogy változtatásokat hajt végre az alkalmazása szoftverén, hogy megakadályozza a problémát. Szintén frissítések készülnek az Asphalt 9 videojátékhoz és az Uber szolgáltatáshoz.

Azt egyelőre nem tudni, mikor érkezik a túlmelegedési problémát megoldó frissítés, mindenesetre az Apple azt is leszögezte, hogy az eszközök magas hőmérséklete nem jelent olyan biztonsági problémát, ami miatt ne lehetne használni az iPhone 15-öket.

A magyar hírportál emlékeztet, hogy amióta az Apple szeptember 18-án kiadta az iOS 17-et, már két hibajavítás is érkezett a rendszerhez.