Nyitókép: Pixabay

Régen várt funkció érkezik a Facebookra és az Instagramra

Infostart
2021. május 27. 04:40
Többévnyi tesztelés után kész a kapcsoló, amellyel elrejthetjük a saját és mások bejegyzései alatt a lájkok számát.

Hosszú évek óta dolgozik a Facebook azon, hogy valahogyan orvosolja a lájkok okozta problémát. A szakemberek szerint ugyanis főleg a kevés pozitív visszajelzés sokak számára komoly pszichológiai nyomást jelent – írja a hvg.hu.

Próbaképpen már levette a lájkok számát az Instagram, ám csak azoknál, akik szintén a lájkmentes verziót kapták meg tesztelésre. A Facebook április közepén globálisan egy másik megoldást is elkezdett tesztelni. A felhasználók maguk dönthetnek arról, miként szeretnék látni a bejegyzéseket.

Most a Facebook bejelentette, mindkét alkalmazásnál beállíthatjuk, hogy hol szeretnénk kikapcsolni a lájkok számának láthatóságát: a saját bejegyzéseinknél, vagy mindenki más esetében. Az újdonság a iOS-en már elérhető, az androidos alkalmazásokban még várni kell rá.

Az Instagram szóvivője szerint a tesztek során azt tapasztalták, hogy míg egyes felhasználókra pozitív hatással volt a lájkok kikapcsolása, másokat zavart, hogy eltűnt a számláló, ezért döntöttek úgy, hogy a felhasználókra bízzák a választást.