A félkész és készételek közel három évtizede hódítanak, olyanok is vannak, amelyek hűtés nélkül állnak el hónapokig, ebből következik, hogy nagy mennyiségben tartalmaznak adalékanyagokat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.
Antal Emese közölte: mértékletességre kell törekedni az ilyen ételek fogyasztásánál, és érdemes megnézni csomagolásukon az összetételüket.
Az íz a legfontosabb a készételek vásárlásánál, és bár vannak termékek, amelyek valóban nagy mennyiségben tartalmaznak sót, egyre több az olyan, amely megfelel a modern, egészséges táplálkozás kritériumainak - tette hozzá a szakértő.
Magyarországon is egyre növekszik azoknak a száma, akik ilyen félkész és készételeket fogyasztanak - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.
Hozzáfűzte: ha hirtelen, gyorsan akarunk étkezni, nagyobb mennyiségű ételt és több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha lassabban táplálkoznánk, hiszen a jóllakottságot is csak 15-20 perc után érezzük.
Hanganyag: Torda Júlia