E-szám adatbázist tett közzé honlapján a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Újhelyi Kata, a szervezet munkatársa elmondta: az adatbázisban minden élelmiszer adalékanyagról rövid ismertető olvasható, amely kitér az adott anyag használhatóságára, funkciójára, előállítási módjára valamit a vele kapcsolatosan felmerülő egészségügyi kételyekre, tudnivalókra.
E-szám adatbázist tett közzé internetes oldalán
a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Újhelyi Kata, a szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta, hogy az adatbázis az összes engedélyezett élelmiszer adalékanyagot tartalmazza.
Kiemelte: az adatbázisban megnézhető, hogy egy adott adalékanyag miből készül, mire használható fel és milyen hatása van. Újhelyi Kata hozzátette: azt is feltüntették, hogy milyen egészségügyi vagy biztonságossági kételyek merültek fel az adalékanyaggal szemben.
Az adatbázisban kapcsolódó cikkek, kutatási anyagok és jogszabályok is fellelhetők - mondta az egyesület munkatársa.
A beszélgetést teljes terjedelmében a péntek esti Zöldjelző című magazinunkban hallhatják.
Hanganyag: Panulin Ildikó
KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag