A bio gyümölcsök és ételek egészségesebbek lehetnek, mint a hagyományos ételek - derül ki egy amerikai kutatásból.
A kutatás során összehasonlították az organikus paradicsomokat azokkal a zöldségekkel, amelyeket hagyományos körülmények között termesztettek. Az eredmények szerint a bio zöldség majdnem kétszer többet tartalmat az egyik antioxidánsból, a flavonoidokból.
A flavonoidok antioxidánsként hatnak a sejtek belsejében és a sejtek körüli vizes részekben, valamint a vérben, ezzel gátolják a szervezetben lejátszódó káros folyamatokat. A flavonoidok csökkentik a vérnyomást és a szívbetegségek kialakulásának esélyét.
A flavonoidok szintje amiatt lehet eltérő, mert a bio körülmények között termesztett zöldségeknél nem használnak olyan trágyát, amely nitrogént is tartalmaz. A kutatók kiemelték: a túltrágyázás csökkenti a flavonoidokat arányát az ételekben.