A tartalmát változtató újság már nem science fiction

Infostart
2007. május 15. 11:17
Emlékszik a Vissza a jövőbe című filmekre, amelyekben az események változására a szemünk láttára módosult az újságok tartalma? Egyesek szerint ez már nem sci-fi, a jövőben velünk is megtörténhet ugyanez.

A jövő újságjában az eseményekkel együtt változik a tartalom - legalábbis egy fantasztikus film tanúsága szerint. Nos, a jövő immár a küszöbön áll, ugyanis egyre több elektronikai gyártó cég jelenti be, hogy készen áll az ezredmilliméternyi vékony, összehajtogatható színes kijelző gyártására.

Az e-papír - rajta a tetszőlegesen feltöltött tartalommal - hamarosan ott lapulhat minden ember zsebében vagy táskájában - véli Novák Miklós, a Xerox regionális irodatechnikai üzletágvezetője.

De hogy pontosan mikor, arra nem tudott választ adni. Annyit azonban elárult, hogy egyes gyártók már a '70-es években elkezdték fejleszteni az elektronikus papírt, amelyben aprócska fekete-fehér részecskék vannak.

A hajszálnál vékonyabb kapszulák elektromos impulzusokra reagálnak, ha pedig nem kapnak ilyen impulzust, megőrzik a rajtuk szereplő tartalmakat.

Sőt, a legújabb fejlesztések arra irányulnak, hogy az e-papír tartalma már vezetékes összeköttetés nélkül is megváltoztatható legyen.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást