Egészségesebb az eper alkohollal?

Infostart
2007. április 20. 10:19
Az eper egészségesebb, ha koktéllal fogyasztják - derült ki egy kutatásból.

A friss eperben lévő anyagok segítik a rák, a szívbetegségek és a köszvény megelőzését, de még hatásosabbak, ha a gyümölcsöt alkohollal fogyasztják, állítják thaiföldi és amerikai kutatók.

Ekkor ugyanis a gyümölcsben található antioxidánsok jótékony hatása a harmadával megnő.

Az epret a koktélok közül leginkább a daiquriben fogyasztják, amelyet rumból, lime- vagy citromléből, eperlikőrből és cukorból kevernek.

Az alkohol egyébként minden nyári bogyós gyümölcs, például a szeder jótékony hatását is növeli.

A mérleg azonban összességében nem pozitív, ha figyelembe vesszük a túlzott alkoholfogyasztás ártalmait - figyelmeztetnek más táplálkozási szakértők.