Nyitókép: MTI/AP/Fernando Vergara

Dani Alves most már olimpiai bajnok is

Infostart / MTI
2021. augusztus 7. 16:55
A brazil válogatott hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a spanyol csapatot a tokiói olimpia férfi labdarúgótornájának döntőjében, ezzel megvédte a Rio de Janeiróban szerzett címét.

A Jokohamában rendezett összecsapáson 38. percében Richarlison büntetőt hibázott, majd az első félidő hajrájában Matheus Cunha megszerezte a vezetést a braziloknak.

A fordulás után a spanyolok az Európa-bajnokságon is szereplő Mikel Oyarzabal találatával egyenlítettek, és mivel a rendes játékidőben nem esett több gól, hosszabbítás következett. Itt a dél-amerikaiak Malcom góljával újra vezetést szereztek és ezt a lefújásig meg is őrizték.

A brazilok csapatkapitánya, Dani Alves ezt a meccset is végigjátszotta, és

a világon egyedüliként pályafutása 44. trófeáját szerezte, egyben ő lett az olimpiai férfi labdarúgótornák legidősebb győztese.

André Jardine szövetségi edző úgy fogalmazott, a 38 éves hátvéd példa lehet minden brazil sportolónak, mivel fizikálisan lenyűgöző formában van, rendkívül tapasztalt, és tudatos döntéseket hoz.

Ünneplés brazil módra:

Férfi labdarúgás, döntő

Brazília-Spanyolország 2-1 (1-0, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után

gólszerzők: Cunha (45+2.), Malcom (108.) illetve Oyarzabal (61.)

a 3. helyért: Mexikó-Japán 3-1 (2-0)

olimpiai bajnok: Brazília (Dani Alves, Antony, Guilherme Arana, Brenno, Diego Carlos, Claudinho, Matheus Cunha, Ricardo Graca, Bruno Guimaraes, Matheus Henrique, Douglas Luiz, Malcom, Gabriel Menino, Nino, Paulinho, Reinier, Richarlison, Santos)