Nyitókép: Jamie Squire/Getty Images

Hetedik helyezett a női tőrcsapat – Mohamed Aida is beállt

Infostart
2021. július 29. 08:11
Az egyiptomiak ellen 45-28-ra győzött a magyar női tőrcsapat, s ezzel megszerezte a hetedik helyet. A válogatott a Kondricz, Pásztor, Kreiss összeállításban kezdett, majd az utolsó körre Kreiss Fannit Mohamed Aida váltotta, aki így magyar olimpiai rekorderré lépett elő.

„Meghúzódtam az első meccsen, és ez eléggé akadályozott most is” – mondta Kreiss Fanni a kanadaiak elleni vereség után, majd még hozzátette az MTI tudósítójának, az esetleges cserével kapcsolatban: „Leülünk és átbeszéljük, hogyan legyen tovább”.

Ezek szerint úgy döntöttek, nem változtatnak, marad Kondricz Kata, Pásztor Flóra és Kreiss Fanni.

Kondricz Kata Nora Mohamed ellen kezdett. Folytatódott a rémálom, az ő Mohamedjük 5-3-ra nyert.

Pásztor Flóra vívott másodikként, Jara el-Sarkavi ellen. A Törekvés vívója a szokott jó csörteindítását produkálta – a veszített mérkőzéseken is többnyire ő adta a maga asszóiban az első találatokat –, majd utána is lendületben maradt, igaz, kapott egy tust reklamálásért, ekkor 6-6-ra állt a mérkőzés.

Végül az egyiptomi visszakapaszkodott, 10-9-cel adta át a pástot Noha Haninak.

A magyaroknál Kreiss Fanni következett.11-10-re vezetett először a magyar csapat, 6-1-re nyerte a maga csörtéjét, 15-11-es magyar vezetéssel zárult az első három csörtéből álló nyitó kör.

Kondricz Kata kötött be utána, Jara el-Sarkavi várt rá. Majdnem egy teljes perc után esett az első találat, 16-11. Letelt a vívóidő, 19-13-nál.

Újra Kreiss Fanni érkezett, Nora Mohamed ellen. Egy perc alatt 2-2-ig, aza 21-15-ig jutottak. Kreiss percei következtek, 25-16-tal ment le, 6-3-ra nyerte a csörtét.

Az egyiptomiak cseréltek, Mariam el-Zoheiri vette át Noha Hani helyét. Pásztor Flóra ellen mutatkozott be. Nem jól, 30-18-ra vezetett a magyar csapat. Pásztor 5-2-re nyert.

A harmadik körre Mohamed Aida váltotta Kreiss Fannit. A hetedik olimpiai szereplésével magyar csúcstartóvá előlépő vívónő Jara el-Sarkavi ellen vívta egyetlen asszóját Tokióban. 5-5-öt vívott, 35-23-mal adta át a pástot Kondricz Katának.

A csörte 5-1-es magyar győzelmet hozott, Mariam el-Zoheiri nem bírt Kondricz-cal, 40-25.

Az utolsó párra Pásztor Flóra állt fel Nora Mohamed ellen. Elég sima volt az utolsó asszó, 5-3-ra nyert Pásztor, 45-28 a vége.

A ranglistán hetedik magyar női tőrválogatott a hetedik helyet szerezte meg. Mohamed Aida hetedik olimpiáján is szerepelt.