Nyitókép: Elsa/Getty Images

Negyedik lett a B-döntőben Jászapáti Petra – videó

Infostart
2022. február 11. 13:05
A B-döntőben korcsolyázhatott a magyar versenyző 1000 méteren, és ott negyedik lett.

A sikeres negyeddöntő után, ahonnan időeredménnyel jutott tovább Jászapáti Petra a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában, alig 50 perc pihenő után jöhetett az elődöntő.

Az első elődöntőbe kapott besorolást a magyar sportoló, ahol a friss világrekorder holland Suzanne Schulting, a koreai Li Ju Bin, az amerikai Maame Biney és a belga Hanne Desmet volt az ellenfele, és csatázhatott az első két biztos továbbjutó helyért.

A magyar korcsolyázó a rajt után a negyedik helyen körözött, de az utolsó előtti körben a koreai riválisa is megelőzte, és csak az utolsó kanyarban próbált felkapaszkodni legalább a negyedik helyre, de végül célfotóval visszaszorult az ötödik helyre a futamában, így majd a B-döntőben folytathatja. A futamot a nagy esélyes Schulting nyerte.

A B-döntőben Jászapáti Petra óvatosan rajtolt, sokáig az utolsó helyen korcsolyázott, és a hajrában az amerikai Biney-t meg is tudta előzni, így negyedikként ért a célba.

A döntőben a holland Schulting alig egy lábfejnyivel előzte meg a koreai Csojt a célban, de az is segítette, hogy az utolsó körben az olasz Fontana és az amerikai Santos összeütközött, és elesett. Utóbb az olaszt ki is zárták, ezzel a magyar versenyző nyolcadik lett 1000 méteren.