Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Nagyon „stílszerűen” ért Los Angelesbe az olimpiai zászló

Infostart / MTI
2024. augusztus 14. 12:59
Karen Bass polgármesterrel az élén visszaérkezett Los Angelesbe az az amerikai küldöttség, amely Párizsból vitte magával a 2028-as nyári ötkarikás játékoknak otthont adó metropoliszba az olimpiai lobogót.

A francia fővárosban vasárnap ért véget a XXXIII. nyári olimpia, az insidethegames.biz portál helyszíni beszámolója szerint pedig a záróünnepségen átvett zászlót az amerikai delegáció egy pálmafákkal és "LA 2028" logóval díszített repülőgépen szállította a következő nyári ötkarikás játékok városába.

„Az érkezés nagyon kaliforniai volt, a landolást napsütés és egy 4,6-os erősségű földrengés előzte meg” – fogalmazott a portál tudósítója, aki szerint a négy év múlva esedékes olimpia szervezőinek olyan kihívásokkal is szembe kell nézniük, mint amilyenek például a szélsőséges természeti jelenségek.

A beszámoló a megoldandó feladatok között említette a Los Angeles-i közlekedési helyzetet és a lakhatási gondokat. Utóbbival kapcsolatban azt írta, hogy Los Angelesben az elmúlt években először sikerült csökkenteni a hajléktalanok számát, amely így is elérheti a 75 ezer főt.

„Sok munkánk van még” – ismerte el a polgármester, aki a lakhatás javítását illetően menhelyek építését említette. Kijelentette továbbá, hogy a tömegközlekedés elsőbbséget élvez az egyéni közlekedéssel szemben. Az olimpiához kapcsolódó program keretében háromezer autóbusz beszerzését tervezik, az ötkarikás játékok idejére a szállítást megkönnyítendő külön buszsávokat alakítanak ki.

A Los Angeles-i olimpiára 2028. július 14. és 30. között kerül sor.