Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Háromszoros olimpiai bajnok lett a Ferencváros pólósa

Infostart
2024. augusztus 11. 15:52
Dusan Mandics megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét, előkelő társaságba került. Miként Nikola Jaksics is.

Az előzetesen esélytelenebbnek gondolt szerbek - akik a csoportküzdelmek során három vereséget is elszenvedtek és a magyarok mögött csak negyedikként kerültek a legjobb nyolc közé - nagyon simán, 13-11-re diadalmaskodtak a világbajnoki címvédő, az elődöntőben a magyarokat legyőző horvátok felett.

A találkozón a szerbek szinte végig tartották három-négygólos előnyüket, győzelmük egy percig sem volt kétséges. A szerb együttes - amely a tokiói olimpia óta először vívott döntőt világversenyen - ezzel véghez vitte azt, amelyre korábban csak a hőskorban Nagy-Britannia (1908, 1912, 1920), illetve a Kemény Dénes vezette magyar válogatott (2000, 2004, 2008) volt képes, azaz hogy három egymást követő olimpián diadalmaskodott.

Dusan Mandics, a Ferencvárossal idén Bajnokok Ligája-győztes balkezes klasszis és Nikola Jaksics, aki korábban szintén BL-t nyert a zöld-fehérekkel, továbbá Szava Randelovics mindhárom győzelemnek részese volt, ezzel beléptek a háromszoros olimpiai bajnokok elitklubjába, amelynek eddig két angol mellett Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán volt a tagja.