Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szabó Szilvia: Lisa Carrington szenzációs, de Csipes Tamara szombaton meglepheti

InfoRádió
2024. augusztus 10. 09:56
Három érmet is nyertek a magyar egységek a párizsi olimpia pénteki kajak-kenu döntőiben. Az eredményeket Szabó Szilvia olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok kajakozó értékelte.

Rövid időn belül három érmet szereztek a magyar kajakozók párosban a párizsi olimpián. Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra ezüstérmes lett, míg Pupp Noémi és Fojt Sára holtversenyben lett bronzérmes 500 méteren. Az aranyérmet Új-Zéland szerezte meg, és ebben meghatározó szerepet játszott Lisa Carrington, aki 2011 óta a női mezőny meghatározó versenyzője Szabó Szilvia olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajnok kajakozó szerint.

Az InfoRádióban kiemelte, hogy a Csipes, Gazsó páros nagyon magabiztos versenyzéssel szerezte meg az ezüstérmet, úgy látta, kétség nem fért ahhoz, hogy ott lesznek a dobogón, és inkább az volt óriási meglepetés, hogy a másik magyar egység is érmet nyert. Erre azonban hosszú perceket kellett várni, mire kiderült, hogy a német hajóval holtversenyben ért a célba.

"Ezek idegtépő percek. Még nézőként is idegtépő volt, nemhogy versenyzőként átélni. Nagyon lassan jött ki az eredmény, ami meglepő volt, hiszen a célvonalbíróknak ezt látniuk kellett, és amikor először negyedik helyre írták őket ki azonos idővel, akkor meg is lepődtem, hogy milyen jogon kerültek hátrébb a tabellán, de azután elég megnyugtató volt, hogy mindkét páros megkapja a bronzérmet. Nagyon ritka a kajak-kenuban a holtverseny, hát most megtörtént" – mondta Szabó Szilvia, de azt is kiemelte, hogy ismét felemelkedőben van egy komoly hullámvölgy után a német kajak-kenu sport.

Lisa Carrington így már hétszeres olimpiai bajnok, és Párizsban beérheti a rekordert, a német Birgit Fischert. "Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni Carringtonról, mert először 200 méteren versenyzett, mert egy nagyon gyors izomzatú versenyzőről van szó, utána ezt ki tudta tolni 500 méteres, ott is magabiztosan versenyez, ráadásul a csapathajókat is húzza magával" – hangsúlyozta az InfoRádió szakértője.

Szombaton még vár egy nagy csata az új-zélandira egyesben, és éppen Csipes Tamara lehet a legnagyobb riválisa, Szabó Szilvia szerint a magyar kajakozó a hazai válogatón már megmutatta, hogy mire képes, és ha kijön neki a lépés, akkor meg tudja szorongatni, sőt még meg is tudja lepni Carringtont.

A férfi kajakban Nádas Bence és Tótka Sándor a négyes csalódást jelentő hetedik helye után ezüstérmes lett. Szabó Szilvia szerint izgalmas döntő volt, és nagyon bízott abban, hogy a hajrában oda tudnak érni a dobogóra. Ez az ezüstérem is óriási öröm nekik, és bízom benne, hogy feledteti számukra egy kicsit ezt a hetedik helyet, mert biztos vagyok benne, hogy annál azért ők jobbra számítottak a felkészülés során" – mondta a korábbi olimpiai ezüstérmes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Szilvia: Lisa Carrington szenzációs, de Csipes Tamara szombaton meglepheti
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást