Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Gulyás Michelle és Guzi Blanka is könnyedén teljesítette az elődöntőt

Infostart
2024. augusztus 10. 15:45
Gulyás Michelle gyakorlatilag megnyerte az elődöntőt, aztán hivatalosan harmadik lett, mert bevárta két közvetlen riválisát, a folytatás szempontjából ennek nincs jelentősége. Annak sokkal inkább, hogy Guzi Blanka a B csoportban előretört a negyedik helyre, így ő is ott lesz a vasárnapi döntőben.

Mind a két magyar öttusázónő bejutott a döntőbe. A laser run utolsó száz méteréig Gulyás michelle leiskolázta a mezőnyt, aztán bevárta két riválisát, hogy együtt érjenek célba. A döntőbe mindenki csak a körvívás pontszámát viszi.

A szombati versenynapon a B csoportban szerepelt a két magyar. A feladat az volt, hogy a nap végére a legjobb kilencbe kerüljenek. A körvívásból hozták magukkal a pontszámokat, így Gulyás nagyon jó pozícióban várta folytatást, Guzi Blanka pedig örülhetett, mert túl volt a leggyengébb számán.

A lovaglásban hibátlanul teljesített, megkapta a maximális 300 pontot. Gulyás Michelle két verőhibával zárt, 286 pontot kapott érte. A bónuszvívásban Gulyás még két pontot felírhatott.

Mindketten kiválóan úsztak, Gulyás 290, Guzi 270 pontot kapott. Ez azt jelentette, hogy előbbi 823 ponttal a második helyről, utóbbi 777-tel a tizedikről várhatta az utolsó számot, a laser runt.

Ott is remekeltek. Guzi Blanka feljött a negyedik helyre, 620 pontot szerzett ebben a számban, az egész mezőnyben a második legjobb eredmény volt az övé. Gulyás Michelle a táv háromnegyedéig húsz másodperces előnyt szerzett a többiekkel szemben, aztán bevárta a legnagyobb riválisokat, kéz a kézben haladt át a célvonalon a francia Elodie Clouvet-vel és a spanyol Laura Herediával. Ebben a számban a 11. legjobb eredményt érte el, de ebből ne vonjunk le semmilyen következtetést, a végén már pihent a döntőre.