Nyitókép: Kovács Tamás

Ezúttal a férfi kajak egyesben állt két magyar a dobogón – szombati eredményeink

Infostart
2024. augusztus 10. 21:38
A pénteki négyhez szombaton három érmet tettek a magyar kajakosok, ezzel a legeredményesebb nemzet lett a miénk az érmek száma alapján a sportág versenyeiben. Muszukajev Iszmail a bronzéremért birkózhat, ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott.

BIRKÓZÁS. A szabadfogású birkózók 65 kg-os súlycsoportjában Muszukajev Iszmail két fölényesen megnyert mérkőzés után az elődöntőben technikai tussal kikapott az iráni Rahman Musza Amuzadhalilitől. A bronzra maradt még esélye, vasárnap ismét birkózhat. Nagy Bernadett a női 76 kg-ban veszített első mérkőzésén Reetika Reetikától. Az indiai nem jutott döntőbe, így Nagy Bernadett kiesett.

KAJAK-KENU. Három számban három érmet szereztek a magyarok a szombati versenynapon. A női kajak egyes 500-on Csipes Tamara második, Gazsó Alida Dóra hatodik lett. A férfi kajak egyes 1000 méteren Varga Ádám a második, Kopasz Bálint a harmadik helyen ért célba. A női kenu egyes 200-on Takács Kincső a 8., Kiss Ágnes pedig 11. lett.

ÖTTUSA. Bőhm Csaba a 13., Szép Balázs a 10. helyen fejezte be a férfiak versenyét. Gulyás Michelle és Guzi Blanka egyaránt magabiztosan jutott be a vasárnapi női döntőbe.

VÍZILABDA. A női válogatott 11-11-es döntetlen után 4-1-re megnyerte a szétlövést az olaszok elleni mérkőzésen, ezzel pedig megszerezte az ötödik helyet.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.