Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A kenus Takács Kincső nyolcadik lett egyesben

Infostart / MTI
2024. augusztus 10. 14:10
A rajtnál szerzett lemaradását nem tudta behozni.

Takács Kincső a nyolcadik helyen végzett a női kenu egyesek 200 méteres versenyében a párizsi olimpián. Kiss Ágnes a B döntőben harmadik, összesítésben 11. lett.

A 30 éves győri Takács, aki ezen a távon párosban 2018-ban Európa-bajnok volt, 500-on viszont több Eb-győzelemmel és vb-címmel is rendelkezik kettesben, a második középfutamban nagy hajrával negyedikként végzett, éppen elcsípte az utolsó továbbjutó helyet. Így minden döntőben volt magyar induló, ami - a szövetség tájékoztatása szerint - korábban még nem fordult elő olimpián.

Takács a rajt után lemaradt az élen haladóktól, és később sem tudott feljebb zárkózni, nyolcadik lett. Ezzel eldőlt, hogy a magyarok négy ezüst- és három bronzéremmel zártak, aranyat - az 1976-os olimpia óta először - nem sikerült szerezniük.

A győzelmet a szám korábbi világbajnoka, a kanadai Katie Vincent szerezte meg, aki egy századmásodperccel előzte meg a címvédő amerikai Nevin Harrisont, és 44.12 másodperccel minden idők legjobb idejét evezte. Harmadikként a világbajnoki címvédő kubai Yarisleidis Cirilo Duboys ért célba.

A 19 éves szegedi Kiss Ágnes, aki Nagy Biankával pénteken negyedik lett párosban 500 méteren, lemaradt a fináléról, de a B döntőben szépen evezve harmadikként ért célba.