Nyitókép: Kovács Tamás

Reális, hogy féltucat érmet szereznek szombaton a magyar olimpikonok

Infostart
2024. augusztus 9. 21:33
Négy sportágban (birkózás, kajak-kenu, öttusa, vízilabda) szerepelnek magyar sportolók a párizsi olimpia utolsó előtti versenynapján.

BIRKÓZÁS: A szabadfogásúak 65 kg-os versenyében A harmadik helyen kiemelt, világbajnoki címvédő Muszukajev Iszmail az egy kategóriával feljebb, 70 kilóban vb-ezüstérmes Ernazar Akmatalijevvel csap össze a legjobb 16 között. A női 76 kg-ban Nagy Bernadett az indiai, tavaly U23-as világbajnok Reetika Reetika ellen lép szőnyegre, ugyancsak a 11 órakor kezdődő délelőtti programban.

KAJAK-KENU. A program 10.30-kor kezdődik, s nagyjából délig tart. Három szám középdöntőit rendezik, Gazsó Alida Dóra és Csipes Tamara női K-1 500 méteren, Kopasz Bálint és Varga Ádám férfi K-1 1000 méteren, Kiss Ágnes és Takács Kincső női C-1 200 méteren versenyez. E három szám döntői 12.40-kor kezdődnek.

ÖTTUSA. A női elődöntő B csoportja 13.30-kor kezd, Gulyás Michelle-lel és Guzi Blankával. A férfi döntőt 17.30-kor kezdik, tagja a mezőnynek Bőhm Csaba, Szép Balázs, akik viszik magukkal a számukra nem túl jól sikerült körvívás pontszámát.

VÍZILABDA. A női válogatott 14.00 órától játszik az ötödik helyért, az olaszok ellen. A férfi válogatott az USA-val meccsel a bronzéremért.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.