Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

Infostart
2024. augusztus 9. 13:22
A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2, a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.

Ez volt az egyetlen szám a négy pénteki kajak-kenus döntőből, amelyben két magyar egység is bejutott az A-döntőbe. Két magyar, két német, két „Benelux” és két óceániai páros csatázott. A két magyar kettős a hetes és a nyolcas pályát kapta, Csipesék kerültek eggyel beljebb, Puppék pedig a legszélére.

A többiek közül az ausztrál Beere, Bull ketős kapta az egyes, a holland Konijn, Vorsselman páros a kettesre, a belga Peters és Broeckx a hármasra, az új-zélandi Lisa Carrington és Alicia Hoskin a négyesre, a német Lena Röhlings és Pauline Jagsch az ötösre, a másik német kettős, Paulina Paszek és Jule Marie Hake a hatosra.

Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 9. A későbbi megosztott harmadik helyezett Pupp Noémi (elöl) és Fojt Sára a női kajak párosok 500 méteres versenyének döntőjében. MTI/Kovács Tamás

Az új-zélandiak kilőttek, egyik magyar sem rajtolt fényesen. Ám Csipesék második helyen mentek át a féltávon, megelőzve a két német párost. Az új-zélandiak egy hajóval elmentek az élen. Csipesék, óriási csatában bejöttek másodiknak, míg a féltávnál még hatodik Pupp, Fojt kettős szinte együtt érkezett a németekkel a célba.

Ez is bravúros versenyzés volt, az új-zélandiak „foghatatlanok” voltak, de a magyar lányok kihozták a (majdnem) maximumot.

Elképesztő izgalmak, ötperces tanácskozás után hozták meg a célfotó alapján a döntést. A németeket, Paszeket és Hakét, valamint Fojt Sárit és Pupp Noémit holtversenyes harmadiknak hozták ki.