Vadnai Jonatán: megnyertem a negyedik helyet

Infostart / MTI
2024. augusztus 7. 18:28
A vitorlázó Vadnai Jonatán azt mondta, előre aláírta volna, ha biztosítják neki, hogy pontszerző helyen végez első olimpiáján, ezért úgy érzi, megnyerte a negyedik helyet Marseille-ben.

Az Eb-ezüstérmes versenyző a legjobb tízet felvonultató szerdai éremfutamban vezetett is, végül a harmadik helyen ért célba, így összetettben a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.

A balatonfüredi hajós az MTI-nek úgy nyilatkozott, elsősorban mentálisan volt nehéz a kis szélben lebonyolított éremverseny, illetve a hosszú várakozás a rajtra vasárnap óta.

"Ilyenkor nagyon nehéz magunkat újra testben és fejben felkészíteni az ismételt halasztás után, oda kell figyelni az étkezésre, a bemelegítésre. Ráadásul nem azt mondták, hogy az adott napon már nem lesz futam, hanem óráról órára halasztották" - nyilatkozott Vadnai Jonatán.

Kiemelte, az éremfutamnak úgy ment neki, hogy van egy lehetősége, megpróbálja kihasználni.

"Tudtam, hogy kockáztatni kell, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Hatodikként kezdtem az éremfutamot, de inkább csak matematikai esélyem volt az éremszerzésre. Így, hogy azért két hajóval is lemaradtam róla, kicsit könnyebb. Úgy tekintem, hogy megnyertem ezt a negyedik helyet, nem lemaradtam az éremről" - fogalmazott Vadnai.

Az egész versenyt tekintve azt mondta, bejött a terve.

"Konzervatívan kezdtem, keveset kockáztattam, mert elég trükkös itt a szél Marseille-ben. Arra vigyáztam, hogy ne legyenek magas helyezési pontszámaim, 15-ön belül legyek, és legyen mellé egy-két jobb eredmény. Összességében a terv bejött, fokozatosan tudtam előre kerülni és bejutni az éremfutamba. A rajt előtt jól mentek az edzések, de mégiscsak ez az első olimpiám, így előre aláírtam volna a pontszerző helyet" - mondta Vadnai Jonatán.

A 26 éves versenyző a Berecz Zsombor tokiói ezüstje és a Detre testvérek moszkvai bronza után a magyar vitorlázás legjobb olimpiai eredményét érte el a párizsi játékokon.

(Indulókép: Magyar Vitorlás Szövetség)