Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Salim Omar meglepheti a világot – a magyarok szerdai programja az olimpián

Infostart
2024. augusztus 6. 20:17
Losonci Dávid és Salim Omar jó szereplésében is bízhatunk a szerdai napon, a párizsi olimpián. A férfi vízilabda-válogatott az elődöntőért játszik. Kajak-kenuban megkezdődnek az egyes hajók versenyei.

ATLÉTIKA. Már reggel fél nyolckor útra indul a maratoni gyaloglás vegyes váltójának mezőnye. Benne két magyar, Oláh Barbara és Venyercsán Bence. A stadionban 10 órakor kezdődő délelőtti programban két gátfutónő áll rajthoz, Kozák Luca és Kerekes Gréta.

BIRKÓZÁS. A tavaly világbajnoki címet nyert Losonczi Dávid a kötöttfogásúak 87 kg-os súlycsoportjában versenyez. Első ellenfele a tokiói olimpián harmadik, azeri Rafiq Huseynov lesz.

KAJAK-KENU. A sportági versenyek második napján, a Vaires-sur-Marne-i pályán az egyes számok elő-, majd reményfutamait rendezik 9.30-tól. Női K-1 500-on Gazsó Alinda Dóra és Csipes Tamara, férfi K-1 1000-en Kopasz Bálint és Varga Ádám, férfi C-1 1000 méteren Fejes Dániel és Adolf Balázs indul.

TEKVONDÓ. Nagy reményeket fűznek a sportág hívei Salim Omar Gergely versenyzéséhez. A férfi 58 kg-osok selejtezője 9.00 órakor kezdődik. Az első ellenfél az öt éve vb-bronzérmet nyerő, argentin Lucas Lautaro Guzmán. Siker esetén a második ellenfél a tokiói olimpiai bajnok, az olasz Vito dell’Aquila.

VITORLÁZÁS. Keddről szerdára halasztották az ICRA-7-es kategóriában Vadnai Jonatán éremfutamán. A magyar vitorlázó a hatodik helyen áll.

VÍZILABDA. A férfi válogatott 20.35-től az elődöntőbe jutásért játszik az olaszokkal.

Az olimpiai éremtáblázatot itt, az eddigi érmeseket, eredményeket pedig itt tekinthetik meg.