Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szoros meccsen kikapott a hollandoktól a női kézilabda-válogatott

Infostart
2024. augusztus 3. 09:27
A 30-26-os vereség után még nem tudni, hogy hányadik helyen végez csoportjában a magyar női csapat és arra is várni kell, hogy ki lesz a negyeddöntős ellenfele a párizsi olimpián.

Szemerey Zsófia és Kácsor Gréta került be a keretbe, Janurik Kinga és Klivinyi Kinga helyett. A hollandok kispadján a rutinos svéd szakember, a Győrrel idén BL-t nyert Per Johansson ült.

Lendületesen kezdett mindkét csapat, 8-8-ig fej-fej mellett haladtak. A mieinknél Klujber Katrin Füzi-Tóvízi Petra remekelt. Aztán két góllal elléptek a hollandok kihasználva a hibákat, Golovin Vlagyimir időt is kért, de nem sikerült megállítani az ellenfél rohanását, 12-8 lett az állás.

Innen sikerült felállni, és egy jó periódus után egy gólra csökkent a hátrány. A magyarok tudtak gyorsan játszani, a labdaszerzések után könnyű gólokat szereztek. Ekkor a hollandok kértek időt, és pár hiba elég is volt, hogy újra ellépjenek főleg a lerohanásokat kihasználva.

A félidő hajrájában Böde-Bíró hetest fogott, de az utolsó két magyar akció góllal nélkül zárult, így nem sikerült közelebb kerülni. Hollandia 19-16-ra vezetett 30 perc után. Az első félidő nem a kapusokról szólt egyik oldalon sem, Böde-Bíró kettő labdát fogott, Szemerey egyszer sem tudott védeni, de Ten Holte is négyszer avatkozott közbe.

Második félidő

Holland góllal és elrontott magyar akciókkal folytatódott a meccs, majd Klujber talált be. Felavult a védekezés, és Böde-Bíró is többször védett, ám támadásban továbbra is sok volt a hiba. Győri-Lukács találata után kettőre csökkent a különbség. Böde-Bíró kifogta ferencvárosi csapattársa, Malestein hetesét, ám fél percig kettős hátrányba kényszerültek a mieink Füzi-Tóvízi és Pásztor kiállítása miatt. A Győrben játszó Duijndam is elkapta a fonalat, nehezen tudtak neki gólt lőni a magyarok.

Malestein üres kapus góljára Kuczora tudott válaszolni, majd ismét néggyel álltak jobban a hollandok. Nem adták fel a mieink, 24-22-re jöttek fel. Albek és Duijndam ütközött szerencsétlenül, mindkettejüket ápolni kellett. Böde-Bíró védései mellé a védekezés is feljavult az utolsó negyed órára, ám a támadásokból hiányzott az átütőerő.

Győri-Lukács után egy megindulásból Simon talált be, megint kettő volt a különbség. A következő két akcióból viszont nem sikerült tovább zárkózni, és csak annak lehetett örülni, hogy a hollandok ziccerből a kapufát találták el. A 25. percbeb Albek kapott két percet, a hollandok két góllal újra megnyugtató előnybe kerültek.

Két perc volt hátra, amikor a magyar kispad időt kért, de nem sikerült közelebb zárkózni, kétszer is a kapufa segítette ki a hollandokat. A vége 30-26, ezzel a hollandok a második helyen zártak, a mieink helyezése pedig az Angola-Brazília eredményétől függ, bár jó eséllyel a harmadik hely megvan. A negyeddöntőben a svéd, a dán vagy a norvég együttes következik.