Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Major Veronika olimpiai bronzérmes

Infostart
2024. augusztus 3. 09:55
Major Veronika bronzérmes lett a női 25 méteres pisztolylövő számban. A magyar csapat hatodik érmét szerezte a párizsi olimpián.

Nem kezdett jól Major Veronika a döntőben, az első sorozatban ötből kettőt talált, a másodikra javított, holtversenyben a negyedik helyre jött fel, hatnál tartott.

A harmadik sorozatban is négyet talált, ötös holtversenyben a második helyre lépett előre. A negyedikben már a kiesés fenyegetett egy versenyzőt, az amerikai Katelyn Abeln esett ki. Major Veronika tartotta holtversenyes második helyét.

De nagyon szoros volt a verseny, hatan is egy körön belül voltak. Kiesett a vietnami Trinh. Már csak hatan maradtak. Major Veronika a második helyen állt, 19 ponttal.

A következő sorozat után a negyedik helyre esett vissza, az iráni Hanijeh Rosztamijan esett ki. A kínai Csao Nan kiesett.

A nyolcadik sorozatban Major Veronika hármat talált, de szétlövésre kényszerült. Ám abban legyőzte az indiai Manu Bhakert, s ezzel már eldőlt, biztosan érmes.

30-29-28, Jang Dzsin, Camille Jedrzejewski, Major, így álltak a kilencedik sorozat előtt. A következőben megint hármat talált, s így a verseny bronzérmese lett.

A két versenyben maradt versenyző közül, szétlövésben a dél-koreai Jang Dzsin nyert, ő az olimpiai bajnok.