Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba: nem akarok erről többet mondani, mert jogi következménye is lehet…

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor
2024. augusztus 1. 12:18
Az úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint két gigász csatáját hozta a 200 méteres pillangóúszás döntője, ami után biztosan nem örült Milák Kristóf. Az InfoRádióban azt is mondta, bosszantó, hogy Németh Nándor mindössze egy századdal maradt le a dobogóról 100 gyorson, miközben a lassú medencében a kínai Pan Csan-le meglepetésre világcsúcsot úszott.

Még ki kell elemeznünk Milák Kristóf úszását, de jelenleg a hátralévő feladatokra koncentrálunk, még neki is van esélyes versenyszáma – mondta az InfoRádióban Sós Csaba. Az úszóválogatott szövetségi kapitánya a kérdésre, hogy a célban, mit lehetett leolvasni a második helyen beérő Milák arcáról, azt felelte: "Nyilvánvalóan nem örült, nagyon meg lennék lepve, ha nem győzni akart volna, és egy olyan szituációban, hogy az ember győzni akar és nem nyer, nyilvánvalóan nem örül."

A címvédő magyar az első 150 méteren vezetett, de a hajrában megelőzte e francia Leon Marchand. Sós Csaba szerint az elemzés később lesz, de várható volt, hogy így alakul a verseny, és az volt a kérdés, hogy elég lesz-e Milák előnye. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a francia úszó az utolsó forduló után gyorsult fel a víz alatt. "Ez egy olyan szuperedzett fickó, annyira speciálisan érzi ezt a víz alatti történetet, ahonnan jóval nagyobb sebességgel jön ki, mint amilyen az addigi úszása volt" – magyarázta a szakember, és kijelentette, soha nem látott verseny volt, két gigász csatája. Szerint az időeredmények nem mérvadók, mert lassú a párizsi medence, kivéve a 100 gyorsot világcsúccsal megnyerő kínai Pan Csan-lének.

"Nem akarok durván megjegyzést tenni rá, nem akarok erről többet mondani, mert ennek jogi következménye is lehet, de megmondom férfiasan, nehezen hiszem el, hogy ez a valóság"

– tette hozzá.

Mindenesetre 100 gyorson Németh Nándor negyedik lett, mindössze egy másodpercre volt a dobogótól, kettőre az ezüstérmestől. A kapitány szerint bosszantó az eredmény, mert egy századmásodperc két centit jelent, így tényleg minimális különbséggel maradt le a magyar sprinter az éremről. "Nagyon sajnálom, tényleg, mert egy érem azért mindig érem. és olyan minimális volt a különbség, ami még a 100 gyorson is ritka" – méltatta a magyar versenyzőt.

Éremszerzésre azonban van még több esély is Sós Csaba szerint. Csütörtök este Kós Hubert 200 háton világranglista-vezetőként indul, s noha nehéz egy olimpián megtippelni az esélyeket, a kapitány egyértelműen fogalmazott. "Győzelmet remélek, vezeti a világranglistát, nagyon magabiztosan úszott a középdöntőben is, de a döntő az mindig más.

Nem szoktam mellébeszélni, győzelmi esélyei vannak Kósnak"

– jelentette ki.

A szakvezető azonban döntős szereplést vár még a 4x200-as gyorsváltótól, de a vasárnapig tartó versenyeken még medencébe ugrik 50 gyorson az Európa-bajnoki címvédő Senánszky Petra, Szabó Szebasztián 50 méter gyorson, a legutóbbi vb-negyedik Bethlen Dávid 1500 gyorson, és hátra van még a 100 pillangó is Milák Kristóffal és Kós Huberttel az indulók között.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Párizs 2024 - Sós Csaba
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást