Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ilyés Ferenc: fájó ez a két mérkőzés, de a hozzáállás biztató

Infostart / Kaposi Dávid
2024. július 31. 16:14
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint rendkívül erős az olimpiai mezőny.

Három-három mérkőzésen van túl a férfi és a női kézilabda-válogatott is a párizsi olimpián. A férfiak Egyiptomtól kikaptak, majd Argentínát magabiztosan legyőzték, szerdán reggel pedig egy utolsó másodperces góllal kaptak ki Norvégiától. A nők a franciák elleni vereség után remek feltámadás után legyőzték a brazilokat, majd fordulatos meccsen döntetlent értek el Angolával szemben. Az olimpia első szakasza után Ilyés Ferencet, a magyar szövetség elnökétől kértük gyorsértékelést Párizsban.

„Megdőlt az a mondás, hogy az olimpiára kijutni nehezebb, mint ott jó eredményt elérni. Óriási csaták vannak, nincs már olyan ellenfél, amelyik ellen biztosra lehet menni. Nagyon fáj, hogy a lányok kedden hétméterest hagytak k a végéni, ahogy az is, hogy a fiúknál ziccer maradt, amivel nem tudtunk nyerni. Látni kell, hogy rendkívül erős a mezőny, Az biztató, ahogy mindkét csapat küzd, ott vannak a meccsekben, nem adják fel egy percre sem. Bízunk abban, hogy ez a hozzáállás meghozza a gyümölcsét.”

Ilyés Ferenc, aki tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik csapatnak, a férfiakra külön is kitért.

„Biztosan nagyon fáj ez a vereség most, de jól játszottak, taktikusan, sok átlövés ült, ebből lehet erőt meríteni. Ettől a meccstől függetlenül így is meg kell vernünk a franciákat az utolsó körben, ami nem lesz könnyű, de már sikerült másnak is ezen az olimpián.”