Nyitókép: MTI/EPA/Julien De Rosa

Fucsovics Márton a Nadal elleni meccsről: "nem tudtam szintet lépni"

Infostart
2024. július 31. 16:26
A magyar teniszező szerint a "rutin" győzött a párizsi olimpia férfi tenisztornájának első fordulójában.

Interjút adott fő szponzora portáljának Fucsovics Márton olimpiát megjárt teniszező. A Molcsapat.hu-n megjelent beszélgetésből kiderült, "megélte" az olimpiát, különleges volt a Roland Garros pályáján Rafael Nadallal összecsapni; maradt benne hiányérzet is, ráadásul a párosra már nem maradt erő, szomorúnak azonban nem mondaná magát.

"Nagyon jó élményként marad meg bennem a párizsi olimpia. Mondhatni, szerencsém is volt a sorsolással, hiszen a Nadallal való első körös összekerülés azt is jelentette, hogy a Roland Garros centerpályán léphettem először pályára, rengeteg ember előtt. Ez megismételhetetlen érzés volt már önmagában. Az energia, amit a szurkolók teremtettek, hatalmas volt, és fel tudtam belőle spannolni magamat" - fogalmazott a sportoló.

Elmondása szerint a döntő szettes meccs kicsit döcögősen indult, fel kellett zárkóznia Nadalhoz, ami annyira jól sikerült, hogy brékelőnyből a második szettet meg is tudta nyerni, plusz löketet adott neki, amikor Nadal egy-egy pontját meg is tapsolta.

A vereség oka szerinte az volt, hogy a második szett után nem tudott "szintet lépni", győzött a "rutin".

Egyáltalán nem zavarta, hogy a közönség Rafael Nadalt támogatta, de kisebb kézsérülése sem.